Burn-out ontstaat na een langere periode van stress en vermoeidheid. Mensen met een burn-out ervaren vaak een specifiek moment dat ze zowel lichamelijk als geestelijk niet meer vóór of achteruit kunnen. Vaak is dat het moment dat onderkend wordt dat er hulp nodig is.

De oorzaken van een burn-out kunnen zeer divers zijn. Denk aan sociale problemen of werkomgeving. Het ervaren van druk of problemen kan de mate van draagkracht en verwerking beïnvloeden waardoor een burn-out kan ontstaan als deze situatie langdurig aanhoudt.

Meet hier of er sprake is van burn-out of stress klachten:  https://www.123test.nl/burnout/

Aanpak van Burn-out
Het intakegesprek geeft duidelijkheid over je huidige situatie. Wat zijn je mentale en fysieke klachten en wat betekent het hebben van deze klachten voor jou.
We onderzoeken of de burn-out werk gerelateerd is of dat er wellicht meer speelt.
Het doel van het traject is om je beter verbinden met de eigen kern en van daaruit met de buitenwereld op een duurzame manier. Het effect daarvan is dat je beter grenzen kunt stellen aan situaties die veel energie van je vragen en betere keuzes kunt maken voor zaken die je gelukkig maken.

Inclusief het intake gesprek bestaat het traject uit 10 sessies van 1,5 uur.
De sessies bestaan uit gesprekken, oefeningen, opdrachten, mindfulness, ademhaling, visualisaties, focus en meer.

Maatwerk
Naar aanleiding van het intakegesprek wordt een persoonlijk begeleidingsplan gemaakt. Zo wordt het traject geheel op jouw situatie afgestemd.
We gaan samen ziekmakende patronen definiëren zodat er zich bij jou een transformatie naar een vitale geestelijke en fysieke situatie kan ontwikkelen. De focus ligt daarna op energie herstel en energie opbouw. Tijdens de sessies is er aandacht voor de fysieke kant van burn-out en krijg je lifestyle adviezen. Aan de orde komen bijvoorbeeld:

Fysieke ondersteuning:
Oefeningen
Klachten bespreken
Energieverhogende suppletie
Bloedonderzoek
Massage

Lifestyle adviezen:
Voeding
Ademhaling
Beweging
Luisteren naar je lichaam
Visualisatie

Scroll to Top