Na de 2e wereldoorlog kwam ons land in een staat van opbouw en welvaart terug. De babyboomers, geboren tussen 1945 en 1955 zagen jaarlijks hun productie, omzet en winst stijgen.

De generatie Y, geboren tussen 1983 en 1995, ook wel de Millennials genoemd, nemen onderhand met zo’n 3 miljoen arbeidskrachten het stokje over van de Babyboomers. Dat is ongeveer een derde van het aantal werkende mensen in Nederland. Met hun komst lijkt er een verschuiving plaats te vinden waardoor organisaties gedwongen lijken te worden tot het veranderen van strategieën en anders te gaan kijken naar de zakelijke markt, arbeidsomstandigheden en persoonlijke behoeften van werknemers.

Van een maatschappij waarin controle, structuur en zekerheid een grote rol spelen blijken millennials andere kenmerken te hebben zoals

  • Digitaal sterke vaardigheden
  • Korte lijnen dus geen hiërarchische structuur
  • Snel verveeld, werken kort bij een bedrijf of willen geen vast contract
  • Salariseis staat niet op de eerste plaats
  • Duurzaamheid en ethiek van bedrijven zijn belangrijk
  • Starten vaak zelf een bedrijf omdat ze zich niet kunnen of willen conformeren aan logge structuren van grotere bedrijven.

De millennials voelen zich in de huidige arbeidsstructuur onbegrepen en wellicht zelfs eenzaam omdat  zij onvoldoende erkenning ervaren op hun kwaliteiten. Dit gegeven relateert aan mogelijk ziekte verzuim. Het aantal burnouts groeit het snelst bij deze groep mensen. Volgens onderzoek door het CBS raakt 1 op de 5 Millennials burnout. Dat is een zorgwekkend aantal. Zeker als uit ander onderzoek onder 2000 millennials blijkt dat 43% psychische klachten heeft 75% daarvan overweegt hulp te zoeken.

Ik begeleid millennials om inzicht te krijgen op hun werk- en persoonlijk gerelateerde problemen zodat zij beter kunnen omgaan met zich niet erkend en begrepen voelen en hun kwaliteiten beter kunnen inzetten.

Ik begeleid ondernemers en werknemers elkaar beter te begrijpen zodat kennis, kwaliteit en talenten erkend kunnen worden en daardoor blijvend voor de onderneming ingezet kunnen worden.

Graag nodig je uit voor een kennismakingsgesprek waarin we verkennen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll to Top