In de supermarkt wordt de schapruimte voor thee steeds groter. Het is blijkbaar een groei markt. Hoewel ik zelf dagelijks ongeveer 3 soorten thee drink, beschik ik wel over een theedoos met 10 tot 20 verschillende soorten thee.

Mijn cliënten en vrienden bied ik graag keus om een lekker kopje thee te kunnen drinken. Onlangs presenteerde ik de theedoos aan iemand en schoot er een metafoor door mijn hoofd.

Met mijn blik op de uitpuilende theedoos zei ik tegen haar dat haar hoofd waarschijnlijk net zo voelde als de theedoos er uit zag. Ze begon te lachen en bevestigde het beeld.
Het is grappig dat iemand dan meteen begrijpt dat als je meer rust in je hoofd en leven wilt, je eerst wat zakjes uit de doos moet halen. Dat schept ruimte voor nieuwe smaken.

Veranderingen in het leven wensen we het liefst zonder enige moeite  van onze kant. Je vraagt het universum om hulp. Of je visualiseert de gewenste situatie en wacht af terwijl je doorgaat met werken en leven zoals je altijd doet. Je raakt steeds meer vermoeid en krijgt steeds minder energie om dingen te doen. Zelfs voor dingen die je heel leuk vindt zoals bezig zijn met hobby’s lijken je geen tijd meer te hebben.

Het beeld van de theedoos raakt bewustwording aan dat je zelf de eerste stap dient te zetten als je minder druk en spanning in je leven wilt . Gooi er wat zakjes uit en vul de doos een tijdje niet bij. Na verloop van tijd zal de doos als het ware zelf vragen om nieuwe smaken. In  het zelfde tempo dat jij ook gaat voelen waar jij nou zin in hebt en welke smaak jou energie geeft. En dan voeg je deze smaak toe op de tijd.  En zo kan je blijven spelen.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll to Top